Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Mavromatis

Objavljeno: 2008-12-05 00:25:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa.

Premijer Đukanović je upoznao ambasadora Mavromatisa sa prioritetima Vlade na polju evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, kao i sa planom realizacije strateških investicionih projekata u narednoj godini.

Zahvaljujući Kipru na ratifikaciji crnogorskog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, predsjednik Vlade je ponovio da ce Crna Gora prije kraja ove godine predati aplikaciju za članstvo u EU. Đukanovic je ocijenio da su u Crnoj Gori ostvareni rezultati u implementaciji Sporazuma koji nam daju za pravo da apliciramo za status kandidata za punopravnog člana Evropske unije.

Ambasador Mavromatis je istakao da ga raduje značajan napredak Crne Gore u društvenom i ekonomskom razvoju i podržao namjere crnogorske Vlade za naredni korak u pristupanju Evropskoj uniji. On je izrazio spremnost kiparske Vlade da na ovom putu pomogne Crnoj Gori stručnim znanjima i iskustvima iz procesa koji je ova zemlja već prošla.

Premijer Đukanović i ambasador Mavromatis saglasili su se da su politički odnosi dvije zemlje na najvišem nivou, konstatujući značajne perspektive njihovog daljeg unaprjeđenja na polju ekonomije.