Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Brinker

Objavljeno: 2009-05-11 23:10:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Nensi G. Brinker, osnivača i direktora američke Fondacije za borbu protiv raka dojke Susan G. Komen za lijek. Ova Fondacija osnovana je 1982.godine i vodeća je svjetska organizacija za borbu protiv ove bolesti, sa preko 120 podružnica širom svijeta.

Predsjednik Đukanović ocijenio je impresivnim rezultate i kapacitet ove Fondacije, zahvaljujući ambasadorki Brinker na konkretnoj pomoći crnogorskom zdravstvu, prije svega u oblasti primarne zdravstvene zaštite i preventive.

Osnivač Fondacije, ambasador Nensi G. Brinker naglasila je da će njena organizacija i dalje pružati pomoć crnogorskom zdravstvu, ukazujući da je Fondacija sakupila preko milijardu dolara, od kojih se značajan dio ulaže u naučna istraživanja za pronalazak lijeka protiv ove bolesti.

Zajednički je ocijenjeno da će saradnja Fondacije za borbu protiv raka dojke Susan G. Komen za lijek i crnogorskog zdravstva biti nastavljena kroz nove donatorske projekte u opremanju zdravstvenih institucija, ali i u obuci medicinskog kadra.