Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio potpredsjednika Vlade i ministra za evropske i evroatlanske integracije Gruzije Giorgi Baramidzea

Objavljeno: 2009-09-03 00:26:00 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas potpredsjednika Vlade i ministra za evropske i evroatlanske integracije Gruzije Giorgi Baramidzea.
Premijer Đukanović istakao je da će prva posjeta jednog visokog gruzijskog zvaničnika Crnoj Gori dati nesumnjiv doprinos razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i intenzivnoj saradnji na multilateralnom planu. On je gosta iz Gruzije upoznao sa prioritetima državne politike Crne Gore, kao i tempom ostvarenja ključnih ciljeva te politike, a to su punopravno članstvo u NATO i EU. On je takođe ocijenio da će Crna Gora globalno kriznu 2009.godinu završiti u stanju ekonomske stabilnosti, uz početak radova ne nekim krupnim infrastrukturnim projektima i dovršetak ili otvaranje procedure za izbor strateških investicionih partnera na projektima u sektoru energetike i turizma.
Potpredsjednik Vlade i ministrar za evropske i evroatlanske integracije Gruzije Giorgi Baramidze ocijenio je da se Crna Gora u periodu nakon ostvarene nezavisnosti izuzetnom brzinom kreće na putu evropskih I evroatlantskih integracija. On je izrazio želju njegove Vlade da na tom planu intenzivno sarađuje sa Vladom Crne Gore, kao i u ekonomskoj sferi, te u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.
Potpredsjednik Baramidze uručio je premijeru Đukanoviću poziv koji mu je uputio predsjednik Vlade Gruzije Nika Gilauri da zvanično posjeti ovu zemlju, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.