Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Krivokapić: Dobri odnosi sa Rusijom u duhu naše tradicije

Objavljeno: 2020-12-17 15:00:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je danas u Podgorici ambasadora Rusije, Vladislava Maslenikova.

Premijer Krivokapić je istakao da Crna Gora želi najbolje odnose sa svima, posebno sa Moskvom, što je u duhu crnogorske tradicije.

„Sljedeće godine navršava se 310 godina od prvog formalnog kontakta Crne Gore i Rusije, a ujedno tu je i 15 godina naše nezavisnosti, koju je Rusija podržala, pa bi to bio jedan dobar način da zajednički organizujemo neki kulturni događaj povodom toga“, kazao je Krivokapić.

Tokom razgovora premijera Krivokapića i ruskog ambasadora konstovano je da bi pored kulture, trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti obrazovanja, ekonomije i turizma.

„Mi smo spremni da u martu ili aprilu napravimo promociju naše turističke ponude ruskim građanima“, naveo je premijer.

Premijer Krivokapić kazao je i da želi da se crnogorsko vino ponovo izvozi na rusko tržište.

Krivokapić je istakao i da je apsolutno opredjeljenje Vlade put ka evropskim integracijama i poštovanje obaveza iz članstva u NATO.

Crnogorski premijer je naveo i da je Rusija proizvodnjom vakcine protiv COVID-19 pokazala snagu ruske nauke i istraživanja.

Ambasador Maslenikov, koji je uručio čestitku premijera Rusije Mihaila Mišustina povodom imenovanja Krivokapića za predsjednika Vlade Crne Gore, kazao je da Rusija želi da gradi najbolje odnose sa Crnom Gorom.