Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović primiće delegaciju italijanskih privrednika koju predvodi član Evropskog parlamenta Marćelo Vernola

Objavljeno: 2008-07-10 00:05:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku prof. dr Vujica Lazović primiće u četvrtak, 10. jula 2008, delegaciju italijanskih privrednika koju predvodi član Evropskog parlamenta Marćelo Vernola.

Na sastanku će biti razmotrene mogućnosti za povećanje učešća italijanskog kapitala u ukupnim stranim direktnim investicijama u Crnoj Gori i inteziviranje privredne i trgovinske saradnje, što bi predstavljalo korak više u postizanju dobrih ekonomskih i političkih odnosa između dvije susjedne zemlje. Poseban iteres za investiranje pokazale su energetske kompanije, čiji su predstavnici u sastavu italijanske delegacije. Riječ je o Marseglia Grupi, Amgas Foggia SPA, Sistemi Energetici, Sorgenia Grupi, CETMA, itd. koje se najvećim dijelom bave proizvodnjom, distribucijom i prenosom električne energije i prirodnog gasa, istraživanjem i inžinjeringom u industriji i informatičkim tehnologijama, projektovanjem i izgradnjom, turizmom i istraživanjem tržišta.

Sastanak će biti održan u sali 167 na I spratu, sa početkom 16.00 sati. Početak razgovora možete snimiti, a nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.