Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio majora Živojina Burića uoči odlaska u mirovnu misiju UNMIL u Liberiji

Objavljeno: 2008-04-09 01:35:00 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je majora Živojina Burića uoči sjutrašnjeg odlaska u mirovnu misiju UNMIL u Liberiji. Na osnovu odluke ministra odbrane Crne Gore i odluke Podsekretara za mirovne operacije UN, major Burić biće, na lični zahtjev, privremeno upućen u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija UNMIL u Liberiji, u svojstvu vojnog posmatrača od 10. aprila 2008. godine.

Tim povodom, ministar odbrane naglasio je važnost predstavljanja Crne Gore u međunarodnim misijama, podsjećajući na tradiciju učešća crnogorskih vojnika u mirovnim misijama. Ministar Vučinić poželio je majoru Buriću srećan boravaka u Liberiji i uspješan završetak misije.

Major Burić bio je upućen u UNMIL misiju u periodu od maja 2006. do maja 2007. godine. Osim majora Burića, u Liberiju je upućen i kapetan Saša Jovanović od 10. maja 2007. godine, a kapetan Rade Ćurčić se nedavno vratio iz te misije. Crna Gora u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija u Liberiji (UNMIL) upućuje dva oficira u svojstvu vojnih posmatrača UN. Mirovna misija UNMIL je uspostavljena na osnovu Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1509 od 19. maja 2003. godine.