Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadora Igora Jovovića

Objavljeno: 2009-08-10 21:25:00 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas ambasadora Igora Jovovića, u okviru pripremnih konsultacija za upućivanje na dužnost ambasadora Crne Gore u Srbiji.
Tom prilikom, ministar Vučinić poželio je uspješnu diplomatsku misiju ambasadoru Jovoviću. Takođe, upoznao ga je da je između dvije zemlje potpisan Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i ocijenio dosadašnju saradnju veoma dobrom. U okviru intenzivne vojne saradnje, najavio je učešće pripadnika Vojske Crne Gore na vježbi Partnerstva za mir MEDCEUR 2009, koja će biti održana početkom septembra u Nišu. Podsjećajući na gest crnogorske Vlade u vezi sa ustupanjem simulatora letjenja za Galeb G4, ministar odbrane je istakao uvjerenje da će se preostala međusobna pitanja uspješno riješiti kroz rad međudržavne komisije dva ministarstva. On je ocijenio da će imenovanje novog ambasdora u Srbiji značajno doprinijeti jačanju ukupne saradnje, a posebno u oblasti odbrane, ističući čvrstu posvećenost regionalnoj saradnji i evroatlantskim integracijama. Bilo je riječi i o školovanju crnogorskih kadeta na srednjim i visokim vojno-obrazovnim institucijama u Srbiji.
Ambasador Jovović istakao je da će svojim angažovanjem doprinijeti daljoj izgradnji dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Srbije i time jačati povjerenje i saradnju između dvije države.