Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio novoimenovanog ambasadora Austrije u Crnoj Gori Martina Pamera

Objavljeno: 2009-10-16 19:39:00 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je novoimenovanog ambasadora Austrije u Crnoj Gori Martina Pamera.

Tom prilikom, ministar Vučinić poželio je dobrodošlicu ambasadoru Pameru i uspješan budući rad u Crnoj Gori. Takođe, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom sa Austrijom i ocijenio da će posjeta Crnoj Gori ministra odbrane i sporta Norberta Darabosa, krajem ovog mjeseca, doprinijeti jačanju bilateralne saradnje. Kao posebno važnu i korisnu istakao je saradnju u alpinističkoj obuci planinskih jedinica. Primjer dobrih odnosa je i saradnja sa austrijskom firmom Ahlajtner, koja je za potrebe Vojske Crne Gore izvršila prenamjenu vozila, naglasio je ministar Vučinić.

Austrijski ambasador istako je zadovoljstvo imenovanjem u Crnoj Gori i kazao da će svojim angažovanjem doprinijeti nastavku dobre saradnje. Takođe, podsjetio je na intenzivne odnose Austrije, kao neutralne države, sa NATO-m, kao i na njen dorpinos mirovnim operacijama u svijetu. Izrazio je zadovoljstvo rezultatima reforme u sistemu odbrane i obećao podršku Crnoj Gori na tom putu.

Na sastanku je bilo riječi i o evroatlantskim integracijama Crne Gore i njenoj odlučnosti da doprinese mirovnim naporima u svijetu, kao i značaju regionalne saradnje u oblasti odbrane i vojske.