Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak sa predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije

Objavljeno: 2008-02-28 17:17:00 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja doc. dr Miodrag Radunović održao je sastanak sa g-đom Jerry McWeeney i dr Borisom Rebac, predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije koji borave u Crnoj Gori. Sastanak je organizovan u cilju ponovnog aktiviranja državne kancelarije te organizacije koja je od velikog značaj za samostalnu državu Crnu Goru, a u cilju unapređenja saradnje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i građenje novih odnosa kojima postajemo dio međunarodne zajednice.
U septembru 2007. godine potpisan je Sporazum o dvogodišnjoj saradnji (BCA za 2008-2009.) sa Regionalnom kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, definisani su prioriteti u saradnji u skladu sa globalnim ciljevima i zdravstvenoj politici Crne Gore, i u narednom periodu se očekuje aktivan rad na implementaciji pruzetih obaveza.

Konkurs za upražnjeno mjesto za šefa državne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori izašao je 20. februara i traje do 12. marta 2008. godine.