Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Tbilisi: Delegacija Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja učestvovala na 58. zasijedanju Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu

Objavljeno: 2008-09-17 01:22:00 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja učestvovala je juče i danas na 58. zasijedanju Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u Tbilisiju.

Glavna tema dvodnevnog zasijedanja bila je implementacija Povelje zdravstvenih sistema, usvojena u junu ove godine u Estoniji, koja se odnosi na unapređenje zdravlja ljudi, jačanje zdravstvenih sistema, investiranje u zdravlje, prevenciju bolesti, promociju zdravlja i organizaciju zdravstvenih sistema na efikasan i transparentan način.

Drugi dan zasijedanja Regionalnog komiteta bio je posvećen izboru članova izvršnog odbora SZO i Regionalnog stalnog komiteta SZO za Evropu. Crna Gora je izabrana za člana Regionalnog Stalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije i po prvi put ima svog predstavnika u tom važnom tijelu Svjetske zdravstvene organizacije.

Delegacija Crne Gore je, tokom boravka u Gruziji, imala više značajnih bilateralnih sastanaka.