Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar primio ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa

Objavljeno: 2009-09-11 19:41:00 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar primio je danas ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa. Na sastanaku je je bilo riječi o o mogućoj saradnji između Crne Gore i Kipra, kao i pitanjima podrške Kipru u rukovodeća tijela Međunarodne pomorske organizacije (IMO). Ambasador je izrazio posebno interesovanje za pomorstvo koje u Crnoj Gori predstavlja tradiciju dugu skoro sto pedeset godina. Crnogorska pomorska škola po ocjeni ambasadora jedna je od najkvalitetnijih u Evropi, što naše pomorce svrstava u red najtraženijih.

Osim pomorstva ministar je ambasadora upoznao i sa stanjem u avio saobraćaju kao i zakonskom regulativom. Bilo je riječi i o mogućnostima bolje vazdušne povezanosti Kipra i Crne Gore, uvođenjem direktne avio linije.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intezivira saradnja boljim bilateralnim odnosima koji bi uticali na prosperitet građana obje zemlje. Ambasador je u ime svoje Vlade pozvao ministra da krajem novembra bude gost ministarske konferencije posvećene pomorstvu koja se ove godine organizuje na Kipru.