Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde Miraš Radović i ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Piter Plate razgovarali o aktuelnom trenutku crnogorsko-njemačke saradnje i crnogorskom približavanju Evropskoj Uniji

Objavljeno: 2008-12-16 20:39:00 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović i ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Piter Plate razgovarali su danas o aktuelnom trenutku crnogorsko-njemačke saradnje i crnogorskom približavanju Evropskoj Uniji.

U osvrtu na ciljeve, mjere i dinamiku aktivnosti na sprovođenju pravosudnih reformi, ministar Radović je akcentirao stepen postignutih rezultata i izrazio pozitivan odnos prema ocjenama u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore, konstatujući da je uočljiv progres u oblasti reforme crnogorskog pravosuđa. On je takođe istakao da Ministarstvo pravde uvažava konstatacije o uočenim nedostacima i izrazio riješenost Ministarstva da postupi po preporukama za njihovo otklanjanje.

Ambasador Plate je ponudio ministru Radoviću podršku u cilju ispunjenja preporuka u oblasti političkih kriterijuma za uklanjanje tih nedostataka, konstatovanih u Izvještaju o napretku. Dogovoreno je da pri budućim susretima budu razmatrane konkretne bilateralne teme i aktivnosti, koje bi davale pozitivan doprinos reformskim procesima u Crnoj Gori.

Ministar Radović je na kraju obavijestio svog sagovornika da Ministarstvo pravde ima pozitivna iskustva iz saradnje sa nekim njemačkim organizacijama, kao što su GTZ i IRZ, zahvalio se na najavljenoj podršci reformskim procesima u Crnoj Gori i izrazio uvjerenje da će se bilateralna saradnja dvije države u oblasti pravosuđa kretati uzlaznom putanjom i doprinijeti afirmaciji crnogorskog pravosuđa.

Susret je protekao u otvorenoj atmosferi, sa izraženom spremnošću obiju strana za unaprjeđivanjem međusobne saradnje.