Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ambasadorka Radović na oproštajnom sastanku sa šeficom diplomatije Bugarske Genčovskom

Objavljeno: 2021-12-30 12:30:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarka vanjskih poslova Republike Bugarske Teodora Genčovska primila je u oproštajnu posjetu ambasadorku Crne Gore u toj zemlji Snežanu Radović

Ambasadorka Radović čestitala je Genčovskoj u svoje i ime ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića njeno imenovanje na poziciju  šefice diplomatije Bugarske i zahvalila na podršci koja je u prethodnom periodu dolazila sa svih zvaničnih adresa u toj zemlji. Ona je potvrdila posvećenost naše države realizaciji ciljeva koji proističu iz evropske agende i pojasnila da članstvo Crne Gore u EU nema alternativu, te da su oko te teze saglasni svi politički akteri u zemlji. Takođe, Radović je istakla važnost poštovanja principa regate u ocjenjivanju napretka država regiona i zatražila dalju podršku Bugarske u tom smislu.

Ministarka Genčovska je poseban akcenat stavila na odlične odnose koje Bugarska i Crna Gora njeguju uz želju da se oni na isti način nastave i u budućem periodu. Ministarka je istakla da je članstvo Crne Gore u NATO-u, kao i pristupni pregovori sa EU, od velikog značaja za Bugarsku. Na toj liniji, ona je ponovila da njena zemlja snažno podržava Crnu Goru na evropskom putu, kao i princip vrednovanja napretka prema zaslugama i pružila uvjerenje da će tako ostati i u periodu koji slijedi.

Ambasadorka Radović se zahvalila na saradnji i gostoprimstvu koje je, kako je kazala,  osjećala u svakom trenutku tokom četvorogodišnjeg mandata.