Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Begović ugostio predstavnike Stonoteniskog saveza Crne Gore

Objavljeno: 2021-10-11 11:49:00 Autor: Uprava za sport i mlade

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dr Marko Begović, danas je u prostorijama Uprave za sport i mlade ugostio predstavnike Stoniteniskog saveza Crne Gore, preciznije predsjednika istog, Ratka Dedića i potpredsjednika, Ranka Bocu.

Jedna od ključnih tema razgovora bila je dodatno osnaživanje i podrška stonom tenisu, sportu koji do sada, nažalost, nije dobijao zasluženu pažnju u Crnoj Gori. Ono što je, kako navodi dr Begović, značajno istaći, kada je u pitanju ovaj sport, jeste da Crna Gora ima izuzetno talentovane mlade sportiste, te obećava da će Uprava za sport i mlade napraviti konkretne korake u cilju promjena statusa navedenog sporta.

"Od velikog je značaja pružiti podršku svim sportovima u Crnoj Gori, te u skladu sa tim sportisti zaslužuju da ne trpe "posljedice" zato što nijesu izabrali kolektivni sport, koji je uglavnom za sada imao primat u crnogorskom sportskom sistemu. Dakle, ideja je jasna - sportista mora imati pravo da izabere sport koji voli, bez dodatnog razmišljanja da li će njegov izbor biti dovoljno podržan od strane nadležnog resora", kazao je dr Begović.