Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Centar regionalne privrede preseliće se iz Trsta u Podgoricu

Objavljeno: 2021-04-29 09:13:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministar ekonomskog razvoja mr Jakov Milatović sastao se danas sa predsjednikom Privredne Komore Srbije g-dinom Markom Čadežom. Na sastanku je istaknut značaj povezivanja ekonomija ove dvije države, kao i posvećenost Vlade Crne Gore jačanju regionalne saradnje i integracija na Zapadnom Balkanu, i najavljeni konkretni koraci dalje saradnje.

“Puno tema je koje su vrlo važne za ubrzanje i unaprjeđenje ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije. Crna Gora sa svojom ekonomijom je poprilično naslonjena na ekonomiju Srbije i na ekonomije svih ostalih zemalja iz regiona. Nas raduje ekonomski razvoj Srbije iz razloga što se i ekonomski razvoj ove zemlje jednim dijelom osjeća i u Crnoj Gori, i suprotno".

U tom pravcu, sredinom juna će se Kancelarija Regionalne privredne komore iz Trsta prebaciti sa sjedištem u Podgoricu, i time će u potpunosti biti kompletan proces i u smislu intenziviranja saradnje između privrednika u regionu”.

“Privredna komora Srbije pružiće punu podršku vladama Srbije i Crne Gore u otvaranju prvog zajedničkog graničnog prelaza Gostun- Dobrakovo, što je važno za privrednike, kompanije ali i predstojeću turističku sezonu, istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ministar Milatović se zahvalio na mogućnosti vakcinacije privrednika u regionu i dodao da krajem ove nedelje kreće masovna vakcinacija u Crnoj Gori koja će omogućiti dobru turističku sezonu i pozvao građane Srbije i regiona da posete Crnu Goru.

„Crna Gora otvorena je bez ikakvih uslova za sve turiste iz Srbije i regiona i očekujemo vas tokom ljetnje sezone“, poručio je ministar Milatović.