Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Cetinjani najbolji u vakcinaciji, bolnica Danilo I jedna od najvažnijih u državi

Objavljeno: 2021-10-29 13:12:00 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Cetinjani najbolji u vakcinaciji, bolnica Danilo I jedna od najvažnijih u državi

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović pohvalila je napore ljekara i svih zaposlenih u zdravstvu na Cetinju, gdje je do 20. oktobra protiv COVID 19 infekcije imunizovano preko 52 odsto građana od ukupnog broja stanovnika. To je, pojedinačno, najbolji rezultat po opštinama u Crnoj Gori.

Ona je to saopštila tokom posjete Opštoj bolnici Danilo I za koju je istakla da je jedna od starteški najvažnijih bolnica u državi, jer se u njoj liječe, osim stanovnika Prijestonice, i građani sa juga i iz ostalih opština.

To je poručila ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović nakon obilaska bolnice gdje je razgovarala sa direktorom, dr Vladimirom Pavićevićem i načelnicima svih odjeljenja.

“U kontruktivnom razgovoru sa kolegama i menadžmentom bolnice dogovorili smo niz aktivnosti kako bismo u bliskoj budućnosti učinili sve što je u našoj moći da zajednički dodatno ojačamo kapacitete OB Cetinje, kako kadrovski tako i dijagnostički”, navela je ministarka zdravlja.

“Ministarstvo zdravlja će prevashodno obratiti pažnju na određene specijalnosti i specijalističke usluge koje se tradicionalno rade u OB Cetinje”, dodala je ona.

“U prijateljskom razgovoru, kolege su me informisale o svim manjkavostima, ali i o pozitivnim trendovima”, dodala je ona.

Zamjenica direktora, dr Suzana Ivanović navela je da se nada da će bolnica, u saradnji sa Ministarstvom, uspjeti da riješi aktuelnu problematiku.

Nakon bolnice, ministarka je obišla i cetinjski Dom zdravlja gdje ju je dočekao direktor, dr Marko Radović sa kolegama.

Dr Borovinić Bojović je pohvalila zavidne rezultate Doma zdravlja u kom se, nedjeljno, uradi blizu pet hiljada svih vrsta pregleda, a posebno je istakla solidarnost koju pokazuje ova ustanova prema bolnici i Hitnoj pomoći kojima ustupa prostorije za ambulantne preglede.

“Vrijeme je da svi prepoznamo značaj domova zdravlja koji su, vjerujem, pokrili oko 80 odsto COVID slučajeva”, kazala je ministarka zdravlja.