Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Abazović-Fon Kramon: Podrška za građansku, evropsku i ekološku perspektivu Crne Gore

Objavljeno: 2021-08-20 15:30:00 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa Violom fon Kramon - Taubadel, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Kosovo i poslanicom iz redova njemačkih Zelenih.

Srdačno poželivši dobrodošlicu evroposlanici Fon Kramon, potpredsjednik Abazović je istakao da države Zapadnog Balkana treba da ujedini evropska perspektiva kao zajednička vizija, naglasivši da je Crna Gora spremna dati ključan doprinos tom procesu. Govoreći o proširenju EU i novoj metodologiji, Abazović je naznačio da Crna Gora ulaže velike napore da bude prva sljedeća članica EU, ističući rezultate koji su u prethodnom periodu postignuti u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao ključnog pitanja daljeg napretka na evropskom putu. U tom smislu, Abazović je istakao rezultate koje je Crna Gora za kratko vrijeme postigla u borbi protiv šverca duvanskih proizvoda i borbi sa transnacionalnim narko-kartelima koji potiču iz Crne Gore.

Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici, evroposlanica Fon Kramon je istakla da daje punu podršku građanskoj, evropskoj i ekološkoj perspektivi Crne Gore. Govoreći o novoj metodologiji proširenja, Fon Kramon je istakla važnost reformi u oblasti vladavine prava i dala punu podršku daljem napretku Crne Gore u toj oblasti.