Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Izaslanik odbrane Japana pukovnik Saito u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 2021-06-24 14:45:00 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Sadržaj:

Izaslanik odbrane Japana na nerezidentnoj osnovi, pukovnik Tomu Saito boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, i tom prilikom se susreo sa ministarkom odbrane prof. dr Oliverom Injac. Ministarka Injac čestitala je pukovniku Saitu imenovanje na poziciju izaslanika odbrane i poželjela mu puno uspjeha u budućem radu, uz očekivanje da će odbrambena saradnja Crne Gore i Japana tokom njegovog mandata biti intenzivirana.

Injac je upoznala sagovornika sa prioritetima u radu Ministarstva i VCG i informisala ga da će naša zemlja nastaviti da doprinosi očuvanju globalnog mira i bezbjednosti kroz angažman pripadnika Vojske u okviru međunarodnih misija. Takođe, ministarka Injac je istakla da je dalje unapređenje sistema odbrane jedan od nacionalnih prioriteta Crne Gore.

Pukovnik Saito je iskazao zadovoljstvo povodom današnjeg susreta i naglasio da će se u narednom periodu založiti za unapređenje bilateralne saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane.

Sastanku je prisustvovao i odlazeći izaslanik odbrane Japana, puk Mineo Jamaguči, koji se zahvalio na odličnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i izrazio uvjerenje da će Crna Gora kao i do sada imati podršku Japana za dalji napredak u razvoju Vojske Crne Gore.

Pukovnike Saita i Jamagučija je primio i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović. Sagovornici su  razmijenili mišljenja o potencijalnnoj budućoj saradnji oružanih snaga Crne Gore i Japana.