Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Izvještaj o sprovedenim javnim konsultacijama zainteresovane javnosti povodom izrade Nacrta zakona o socijalnom stanovanju

Objavljeno: 2021-06-04 05:44:00 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

IZVJEŠTAJ O SPROVEDENIM JAVNIM KONSULTACIJAMA ZAINTERESOVANE JAVNOSTI POVODOM IZRADE NACRTA ZAKONA O SOCIJALNOM STANOVANJU

U skladu sa članom 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija (“Službeni list CG”, broj 41/18) Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uputilo je Javni poziv zainteresovanoj javnosti (organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u početnu fazu pripreme Nacrta zakona o socijalnom stanovanju i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare.

Javne konsultacije su počele 26. aprila 2021. godine i trajale su 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva na internet stranici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i portalu e-uprave.

Nevladine organizacije, organi, udruženja i pojedinci su bili pozvani da inicijative, predloge, sugestije i komentare, inicijative pošalju u elektronskom obliku na e-mail adrese: ana.djukanovic@mepg.gov.me i natasa.ceranic@mepg.gov.me, u pisanom obliku pisarnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, radnim danima od 10 do 12 časova, ili poštom na adresu IV Proleterske brigade 19, Podgorica, sa naznakom “Javne konsultacije – izrada nacrta Zakona o socijalnom stanovanju.

U periodu određenom za konsultovanje nije bilo zainteresovanih subjekata za učešće u konsultacijama i nije bilo dostavljenih inicijativa, predloga, sugestija i komentara.