Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Javni poziv za prijavu kandidata za članstvo u Odboru povjerenika Opštine Budva

Objavljeno: 2022-03-19 14:51:00

JAVNI POZIV
ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA ČLANSTVO U
ODBORU POVJERENIKA OPŠTINE BUDVA

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raspisuje javni poziv za izbor članova Odbora povjerenika u Budvi, koji na predlog ovog ministarstva, Vlada Crne Gore treba da imenuje na svojoj narednoj sjednici. Poziv je otvoren od 19.03.2022. godine do 23.03.2022. godine u 12h, a prijave sa potrebnom dokumentacijom se mogu dostaviti elektronskim putem, klikom ovdje.

Članom 185 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da u slučaju raspuštanja lokalnog parlamenta, funkciju skupštine do izbora nove vrši Odbor povjerenika kojeg imenuje Vlada. Dana 20.03.2022. godine ističe rok za održavanje sjednice Skupštine optine Budva, u skladu sa Odlukom Vlade objavljenoj u “Službenom listu Crne Gore”, br.  26/22 od 11.03.2022. godine, te ukoliko sjednica SO Budva ne bude održana u tom roku, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija će predložiti Vladi raspuštanje lokalnog parlamenta i imenovanje Odbora povjerenika.

Kako bi postupak predlaganja kandidata od strane ministarstva bio transparentan i dobrovoljan, zasnovan na principima dobrog upravljanja u cilju izbora stručnih, motivisanih i uglednih kandidata za članstvo u Odbor povjerenika, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raspisuje javni poziv za izbor tri člana Odbora povjerenika iz Budve i dva člana Odbora iz reda zaposlenih u ministarstvima.

OPŠTI USLOVI ZA PRIJAVU