Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Objavljeno: 2022-05-18 14:25:00 Autor: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarka Šćepanović sa rezidentnim koordinatorom UN-a u Crnoj Gori Piterom Lundbergom

Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović sastala se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Piterom Lundbergom i razgovarala o dosadašnjoj i daljoj saradnji ovog resora sa organizacijama UN u Crnoj Gori.

Ministarka Šćepanović se zahvalila rezidentnom koordinatoru UN Lundbergu na posjeti i tom prilikom istakla da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima velike i ambiciozne planove, kao i da će u narednom periodu raditi na kontinuitetu svih uspješnih priča koje su započeli njeni prethodnici.

“Želimo da kroz nove vidove podrške Ministarstva damo snažniju podršku konkretnim potrebama naučnoistraživačke i inovacione zajednice” kazala je ministarka Šćepanović i istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.

Rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg je čestitao ministarki na imenovanju i poželio joj uspješan rad, izražavajući nadu u nastavak i dalje jačanje saradnje Crne Gore i UN kroz predstojeći Strateški okvir saradnje kojim su definisani prioriteti za naredni petogodišnji period.

"Sistem Ujedinjenih nacija nastaviće da bude pouzdan partner Crnoj Gori u ispunjavanju nacionalnih prioriteta kao i u ostvarivanju Agende 2030 kako niko ne bi bio izostavljen" izjavio je gospodin Lundberg izražavajući uvažavanje za kontinuiranu posvećenost Crne Gore ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.

Na sastanku je takođe bilo riječi o značajnoj i uspješnoj saradnji ovog resora sa Međunarodnom agencijoma za atomsku energiju (IAEA) naročito u oblasti medicine, kao i saradnja u dijelu inovacija sa organizacijama UNDP i UNOPS.