Krivokapić – Gerasimenko: Sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas

Objavljeno: 2022-08-04 15:30:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Olega Gerasimenka. Uz čestitke povodom stupanja na dužnost, ministar Krivokapić poželio je Gerasimenku da se u našoj zemlji osjeća kao kod kuće.


Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju odlične i prijateljske odnose, te da razvijaju saradnju u mnogim oblastima.


Na sastanku je prenijeta zahvalnost šefa ukrajinske diplomatije Dmitra Kulebe na pomoći Crne Gore toj zemlji, te ocijenjeno da Ukrajina visoko cijeni crnogorsku podršku.

Podsjetivši da je Crna Gora u prethodnom periodu obezbijedila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, te da je prva zemlja regiona koja je vratila svoju ambasadorku u Kijev, Krivokapić je prenio spremnost naše zemlje da nastavi da pruža pomoć Ukrajini.


Na toj liniji, Krivokapić je ponovio snažnu podršku Crne Gore ukrajinskoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskoj budućnosti te zemlje, dodajući da sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas.


Šef crnogorske diplomatije upoznao je ambasadora Gerasimenka sa inicijativom da se u crnogorskoj Prijestonici Cetinju, gdje od početka ruske agresije traju protesti podrške Ukrajini, jedna ulica preimenuje u čast ukrajinskih heroja.