Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Legislativa

Tokom procesa pristupanja Crne Gore u STO, članice su između ostalog, analizirale ekonomske politike i spoljnotrgovinski režim Crne Gore, u dijelu usaglašenost sa STO sporazumima. Imajući u vidu da je Izvještaj Radne grupe rezultat multilateralnih pregovora sa članicama STO, koji se odnosi na usklađivanje crnogorske legislative sa relevantnim sporazumima, ovaj dio portala prati oblasti obuhvaćene pomenutim dokumentom.

            - U dijelu aktuelna legislativa nalaze se zakonska i podzakonska akta, a koje Crna Gora primjenjuje iz područja trgovine robama, uslugama i trgovinskih aspekata intelektualne svojine.

            - Nacrt legislative posvećen je objavljivanju propisa i drugih mjera, prije njihovog donošenja, a kako bi se u skladu sa preuzetom obavezom članicama STO omogućilo da daju komentare na iste.

            - U dijelu portala koji se odnosi na trgovinske sporazume unijeti su sporazumi o slobodnoj trgovini, ekonomskoj saradnji i sporazumi o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija.

            - Trgovinske mjere obuhvataju mjere koje utiču na trgovinu, u slučaju da iste budu uvedene.

Ova web stranica se ažurira u koordinaciji sa resornim institucijama koje imaju obavezu da dostavljaju propise iz svoje nadležnosti.

Takođe, ovdje možete preuzeti propise koji su objavljeni u Službenom listu Crne Gore.