Ljetnja škola za srednjoškolce o održivim gradovima

Objavljeno: 2024-03-13 12:16:52 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava zainteresovane kandidate da je objavljen poziv za učešće na ljetnjoj školi o održivim gradovima (Sustainable Cities Summer Camp), koji će se održati od 21. jula do 3. avgusta 2024. godine u Frajburgu i Hajlbronu, u organizaciji Fondacije Dieter Schwarz i UWC koledža Robert Bosch.

Ljetnja škola je namijenjena mladim ljudima, od 16 do 18 godina, iz čitavog svijeta, koji žele da sa svojim vršnjacima traže odgovor na pitanje: Kako želimo da izgledaju gradovi budućnosti?

Pitanje održivih gradova biće sagledano iz različitih perspektiva, uključujući: hranu, energiju, transport, društvene i ekonomske aspekte.

Takođe, tokom ljetnje škole, učesnici će dobiti priliku da istraže svaki od ovih aspekata u globalnom kontekstu, posmatrajući šta oni znače za gradove u različitim djelovima svijeta.

Detaljniji program aktivnosti može se pogledati na sljedećem linku: https://www.sustainablecities.camp/course-programme/  a svi detalji mogu se pronaći na internet stranici: https://www.sustainablecities.camp

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem onlajn obrasca: https://www.sustainablecities.camp/apply/ nakon čega će biti izvršena međunarodna selekcija kandidata. 

Rok za prijavljivanje je 18. mart 2024. godine.

Za kandidate koji budu odabrani, organizator pokriva sve troškove.