Micotakis čestitao Abazoviću: Izražavam zadovoljstvo zbog Vaše snažne posvećenosti ubrzanju evropskog puta Crne Gore i intenziviranju reformskih napora

Objavljeno: 2022-05-15 17:01:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis uputio je zvaničnu čestitku dr Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade Crne Gore.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

‚‚ Dragi kolega,

Povodom Vašeg preuzimanja dužnosti predsjednika Vlade Crne Gore, želio bih da Vam prenesem moje iskrene čestitke i želje za svaki uspijeh u Vašoj važnoj misiji.

U današnjem izazovnom međunarodnom okruženju snažni i srdačni odnosi između Grčke i Crne Gore, zasnovani na našim zajedničkim istorijskim iskustvima i demokratskim vrijednostima, značajno doprinose stabilnosti i razvoju našeg šireg regiona, a na prosperitet naše zemlje i našeg naroda.

Iskorišćavajući ovaj ogroman potencijal, želio bih da istaknem svoju posvećenost radu sa Vama da dalje jačamo saradnju naših zemalja u različitim oblastima i da promovišemo naše odnose, između ostalog, u oblasti ekonomije, trgovine, energije, transporta i kulture. Naše zajedničko učešće na međunarodnim organizacijama i regionalnim inicijativama nudi dodatnu priliku za bilateralnu saradnju i dijalog, čemu se radujem.

Želio bih da izrazim svoje zadovoljstvo zbog Vaše snažne posvećenosti ubrzanju evropskog puta Crne Gore i intenziviranju reformskih napora.

U skladu sa svojom čvrstom podrškom evropskim integracijama Zapadnog Balkana, Grčka će nastaviti da aktivno promoviše evropski put Crne Gore, kao pouzdanog partnera u tom pogledu.

Radujem se što ću Vas lično sresti kako bismo razgovarali o svim ovim pitanjima, kao i da pronađemo način za unapređenje saradnje između naše dvije zemlje.

Dragi kolega, molim Vas da primite izraze mog dubokog poštovanja.

Kirjakos Micotakis,

Predsjednik Vlade Republike Grčke"