Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Ministar Stijović: Novim mjerama štitimo proizvođače u Plavu

Objavljeno: 2021-06-19 11:00:00 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti Opštini Plav gdje su na sastanku sa predstavnicima lokalne uprave predočene mjere podrške predviđene novim agrobudžetom, uz najavljene nove razvojne projekte u sektoru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Nihadom Canovićem razmotrene su mogućnosti održavanja i unapređenja lokalnih nekategorisanih puteva i nasipanja puteva na seoskim područjima gdje ima više poljoprivrednih proizvođača.

Takođe, sagovornici su se saglasili oko neophodnosti izgradnje seoskih vodovoda, pri čemu je dogovoreno da Opština kandiduje projekte koji bi mogli biti realizovani tokom ove godine.

Govoreći o temi adaptacije katuna, ministar Stijović je poručio da će već sledeće srijede u saradnji sa delegacijom EU biti objavljene mjere razvoja ruralnog turizma kako bi se uz podršku evropskih fondova moglo raditi na razvoju ruralnog turizma i izgradnji objekata.

Istaknuto je uvođenje naknade za štetu na poljoprivrednim gazdinstvima u sektoru stočarstva kroz novi agrobudžet, što ranije nije bilo moguće.

Nakon razgovora sa predstavnicima lokalne uprave ministar Stijović se sastao sa predstavnicima zainteresovnih građana zbog problema korištenja šuma u opštini Plav. Povodom razmatranja rješenja spora između građana i koncesionara “Pelengić Trade” i devetog odjeljenja, najavljeno je formiranje Komisije koja će izaći na teren i utvrditi stvarno stanje, kako bi donijeli mjere i dalje odluke u odnosu na dobijene podatke.

Komisija će biti formirana od strane Ministarstva, nadležnih inspekcijskih službi i Opštine Plav.