Uručene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta

Objavljeno: 2022-12-26 14:08:00 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

U prostorijama Biotehničkog fakulteta potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković danas je uručio nagrade za 37 najboljih studentata osnovnih i master studija svih studijskih programa Biotehničkog fakulteta.

Nagrade su dobili studenti osnovnih i master - akademskih i primijenjenih studija. Nagrađeni su studenti osnovnih studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite odnosno ostvarili 60 ECTS bodova sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 8,5 ili više kao i studenti master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9,0 ili više.

Za svakog nagrađenog studenta ministarstvo je opredijelilo novčanu nagradu u iznosu od 300 eura po studentu.

Ministar Vladimir Joković čestitao je akademcima na rezultatima, istakavši da su ostvareni rezultati ponos i uspjeh za cjelokupnu poljoprivredu u Crnoj Gori.

“Sa zadovoljstvom vam čestitam na izvrsnosti i predanom radu. Vaši napori da budete u toku sa najnovijim dešavanjima i praksama u poljoprivrednoj oblasti su ujedno i najbolji načini uvezivanja novih tehnologija i naših poljoprivrednih proizvođača. U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imate snažan oslonac za podršku i inicijative i ovom prilikom vas ohrabrujem da u svakoj prilici date svoj predlog, kritiku, ili zahtjeve kako bi zajedno jačali poljoprivredni sektor u Crnoj Gori”, istakao je resorni ministar.

Ministar Joković je izrazio posebnu zahvalnost Biotehničkom fakultetu na čelu sa dekanicom gospođom Božidarkom Marković na izuzetno predanom radu i saradnji koja je ostvarena u prethodnom periodu, sa željom i uvjerenjem da će se još snažnije nastaviti.

U prethodnom periodu smo imali poseban senzibilitet za instituciju koja predstavlja temelj razvoja crnogorske poljoprivrede i iz tog razloga smo prepoznali sve projekte Biotehničkog fakulteta i potrudili se da projekte što više podržimo, poručio je Joković.

Uputivši čestitke studentima na zasluženoj nagradi, dekanica Biotehničkog fakulteta prof. dr. Božidarka Marković je istakla je tradicionlano dobru saradnju fakulteta i resornog ministarstva, naglasivši rezultate saradnje u protekloj godini kao što su potpisivanje sporazuma o nadogradnji četvrtog sprata zgrade Biotehničkog fakulteta, gdje će biti uspostavljena Nacionalna referentna fitosanitarna labaratorija, kao i podršku ministarstva u iznosu od 80% od ukupne investicije u projektu rekonstrukcije zgrade Centra za kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje u Bijelom Polju.

“Mogu reći da su to decenijama unazad bile, a i danas su, dvije najznačajnije institucije za razvoj crnogorske poljoprivrede, jedna iz pozicije izvršne vlasti a druga iz pozicije naučnoistraživačkog rada, obrazovanja i transfera znanja u poljoprivredi.”, poručila je dekanica Biotehničkog fakulteta.

Jelena Bjelica, studentkinja master studija smjera tehnologija u animalnoj proizvodnji, u ime nagrađenih studenata iskazala je zahvalnost prema resorom ministarstvu i profesorima koji u kontinuitetu godinama nesebično dijele iskustvo i znanje.

“ Ovakav vid nagrađivanja je investicija u obrazovanje, a svakako zadatak nas nagređenih je da to znanje iskoristimo i unaprijedimo poljoprivrednu proizvodnju u Crnoj Gori pronalaženjem rješenja za sve izazove sa kojima se kao suočavamo”, poručila je Bjelica.

Današnja svečanost – dodjeljivanja nagrada studentima osnovnih i master studija za uspjehe u studiranju ostvarene u prethodnoj studijskoj godini plod je zajedničkog rada i saradnje Biotehničkog fakulteta i Ministarstva poljoprivrede šumarstva, šumarstva i vodoprivrede. Prva ovakva aktivnost, u ovom obimu realizovana je prošle godine (15. decembar).

Nagrađeni najbolji studenti koji su ostvarili najveću prosječnu ocjenu na studijskim programima su:

Osnovne studije: 

· Laketić Ana

· Nikolić Andrijana

· Ljumović Milena

· Đuranović Milena

· Đurišić Bojana

· Vulićević Nina

· Milović Ivana

· Adžibulić Amina

· Kovačević Stana

· Paljušević Leo

· Balandžić Mirjana

· Turčinović Nikola

· Dautović Amina

· Maraš Anđela

· Rajković Nikolina

· Mitrović Nađa

· Jakić Dalibor

· Đurović Martina

· Premović Dajana

· Premović Borjana

· Marković Luka

· Radović Marijana

· Banda Elsan

· Kovačević Andrijana

· Radičević Marjana

· Brakočević Bojana

Master studije:

-Zejak Duško

· Hodović Hana

· Dukić Miljan

· Bjelica Jelena

· Nikolić Rajko

· Jevtović Nina

· Gojačanin Dijana

· Marković Obrad

· Drenovac Andrijana

· Dašić Dragana

· Dibra Amanda