Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

NASTAVLJEN DIJALOG SA SAVJETIMA MANJINSKIH NARODA ILI DRUGIH MANJINSKIH NACIONALNIH ZAJEDNICA POSJETOM HRVATSKOM SAVJETU U CRNOJ GORI

Objavljeno: 2022-03-11 14:15:00 Autor: Ministarstvo pravde

Državni sekretar Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, mr Bojan Božović i načelnica Direkcije za nacionalne i etničke manjine - Mirela Ramčilović El Deeb boravili su juče u  službenoj posjeti  Hrvatskom savjetu u  Crnoj Gori. 

Državni sekretar Božović  istakao je spremnost Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava da u partnerskom odnosu sa Hrvatskim savjetom u  Crnoj Gori, i ostalim manjinskim savjetima,  i nadalje  djeluje na unapređenju položaja manjinskih savjeta  i institucionalnom rješavanju  pitanja koja su od značaja za zaštitu prava hrvatskog naroda i ostalih manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori.

Predstavnicima Ministarstva je predsjednik Hrvatskog  savjeta Crne Gore Zvonimir Deković predstavio brojne aktivnosti HNV-a, kao i probleme i izazove sa kojima se hrvatska zajednica u Crnoj Gori susreće.

 Susret je bio prilika za razgovor u pogledu rješavanja aktuelnog pitanja Doma kulture u Donjoj Lastvi, koje, zaključak je obe strane, treba  da bude riješen dijalogom i sistemski kroz državne institucije.

Ukazano je takođe  u kojem pravcu bi trebalo djelovati  na daljem poboljšanju zakonskih rješenja i  zakonodavnog  okvira u dijelu koji se tiče manjinskih naroda u Crnoj Gori.  

Posjeta  delegacije iz Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore  manjinskim nacionalnim savjetima  ima za  cilj jačanje dijaloga o vladinim politikama  i akcijama na polju promocije i zaštite ljudskih i manjinskih prava.