Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

NGŠ se sastao sa načelnikom VVA OS Slovenije

Objavljeno: 2021-10-22 06:56:00 Autor: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, njegov zamjenik, pukovnik Željko Radulović, kao i načelnik Vazduhoplovnog vojnog autoriteta (VVA) VCG, potpukovnik Toni Sič sastali su se sa načelnikom VVA Oružanih snaga Slovenije, pukovnikom Bojanom Breceljem.

Brigadni general Đurović istakao je da su iskustva Oružanih snaga Slovenije u oblasti VVA od velikog značaja za uspostavljanje i razvoj te institucije u Vojsci Crne Gore, te da se nada da će se intenzivna saradnja nastaviti.

Pukovnik Brecelj naglasio je da je tokom posjete Vazduhoplovstvu razgovarao s kolegama o izazovima sa kojima su se susretali tokom formiranja VVA i procesima nakon toga.

On je poručio da je sa crnogorskim vazduhoplovcima razmijenio praktična iskustva, kao i da vjeruje da će u budućnosti biti organizovane zajedničke aktivnosti, kako bi se podržao razvoj VVA u Crnoj Gori.

Sagovornici su razgovarali i o pravnim okvirima uspostavljanja Vazduhoplovnog vojnog autoriteta, njegovoj strukturi i ulozi u Vojsci Crne Gore, kao i o davanju ovlašćenja  i licenciranju vazduhoplovnog kadra.