OBAVJEŠTENJE

Objavljeno: 2022-11-07 12:23:00

Obavještavamo korisnike koji su potpisali Ugovor o dodjeli sredstava podrške u okviru IPARD II programa, da imaju pravo da podnesu Zahtjev za oslobađanje od plaćanja poreza na dodatnu vrijednost.  Oslobađanje obaveze plaćanja PDV-a je moguće za projekte u okviru programa koji se finansiraju od strane EU, a sprovodi se od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori (DEU).  

Pravo na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatnu vrijednost imaju korisnici koji u trenutku podnošenja Zahtjeva za oslobađanje od plaćanja poreza na dodatnu vrijednost su sproveli proceduru nabavke tj objavili „Poziv za dostavljanje ponuda“  i  nijesu izvršili plaćanja prema dobavljaču  

 Pravo se ostvaruje podnošenjem Zahtjev za oslobađanje od plaćanja PDV-a Direktoratu za plaćanja. 

Zahtjev se podnosi na Obrascu 1 -  Zahtjev za oslobađanje od plaćanja PDV-a, koji se nalazi na sajtu Ministarstva, u zatvorenoj koverti, sa istaknutim imenom i prezimenom podnosioca zahtjeva (nazivom pravnog lica) i adesom, napomenom:  Ne otvarati – Zahtjev za oslobađenje od plaćanja PDV-a, na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Direktorat za plaćanja, ul. Moskovska 101, 81000 Podgorica.   preporučenom poštom na adresu ili lično na arhivi Direktorata za plaćanja.