Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Olivera Vukajlović

Olivera Vukajlović je, na sjednici Vlade Crne Gore, 29. aprila 2021. godine, imenovana za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za unapređenje konkurentnosti u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici, sa diplomom „Luča“ kao đak generacije Gimnazije „Slobodan Škerović“. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore diplomirala je u julu 2012. godine u oblasti Međunarodna ekonomija. Tokom poslednje godine studija je, zbog postignutih rezultata, prošla proces stažiranja i pripreme za sticanje radnih iskustava, u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija.

Radno iskustvo

Radno iskustvo je, tokom 8 godina, sticala u finansijskom sektoru, kroz različite pozicije u bankarstvu. Radni angažman je 2012., kao pripravnik, započela je u CKB banci AD Podgorica, nakon čega je radila na poslovima upravljanja nekvalitetnom aktivom. U NLB Banci AD Podgorica je radila u periodu 2016. – 2021. na poslovima kreditiranja velikih pravnih lica i analize njihovog poslovanja. 2019. godine je, zbog postignutih rezultata, izabrana za Komercijalistu godine.

Ostalo iskustvo

Posebno iskustvo je sticala kroz učenje stranih jezika i studijske posjete zemljama kroz ljetnje škole i usavršavanja. Tečno govori engleski (Certificate in Advanced English – International house of Cambridge), turski i španski jezik, a služi se italijanskim jezikom.

Rođena je 11. oktobra 1989. godine na Cetinju.