Otvoreno treće Državno takmičenje učenika srednjih stručnih škola iz oblasti Kuvarstva

Objavljeno: 2024-04-18 10:00:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Svečano je otvoreno treće Državno takmičenje učenika srednjih stručnih i mješovitih škola iz oblasti Kuvarstva u hotelu “Slovenska plaža” koje će trajati od 17. do 19. aprila 2024. godine. 

Na svečanom otvaranju su govorili: mr Dragana Ćetković, direktorica Direktorata za visoko obrazovanje i studentski standard u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Aleksandra Lalević, direktorica JU Centar za stručno obrazovanje i Jelena Kaluđerović, PR HG Budvanska rivijera. 

Ukupno će se takmičiti devet stručnih i mješovitih škola iz Crne Gore, i to: JU Srednja stručna škola Golubovci, JU ŠSVSO „Sergije Stanić“ Podgorica, JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ Kotor, JU Srednja stručna škola Pljevlja, JU SMŠ „Danilo Kiš“ Budva, JU SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Herceg Novi, JU Srednja mješovita škola „Mladost“ Tivat i JU SMŠ „Vuksan Đukić“ Mojkovac.

Prvog dana takmičenja učenici će se takmičiti u disciplini Prepoznavanje namirnica biljnog i životinjskog porijekla, dok će se drugog dana takmičiti u preostale tri discipline: Toplo pred‌jelo od domaćih tjestenina, Glavno jelo od piletine i Palačinke.

Otvaranju su prisustvovali: predstavnici JU Centar za stručno obrazovanje, HG Budvanska rivijera, Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, učenici, mentori, direktori škola, članovi stručnog žirija, predstavnici privrede itd.