Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Posjeta državnog sekretara Veličkovića sa saradnicama vinariji Milović

Objavljeno: 2021-04-01 00:00:00 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Državni sekretar Nebojša Veličković sa saradnicama Andrijanom Rakočević i Amrom Terzić danas je obišao zasade vinove loze i vinariju Milović koja se nalazi na Briskoj Gori u Ulcinju.

Vlasnik vinarije Branislav Milović je upoznao predstavnike Ministarstva sa investicijama i planovima u narednom periodu, podizanju novih savremenih zasada vinove loze i povećanju proizvodnje. Istakao je potrebu obezbjeđivanja povoljnijih i lakše dostupnih kreditnih sredstava. 

Vinarija Milović kao uspješna kompanija izvozi svoja vina na inostrano tržište a od posebnog je značaja plasman u Kinu i druge azijske zemlje. Milović posjeduje plantaže mandarine i masline i planira povećanje površina pod ovim kulturama.

Predstavnici Ministarstva su iskazali punu podršku gospodinu Miloviću i pozvali da koristi podsticajne mjere koje su od interesa za ovu kompaniju.

Nebojša Veličković je istakao da je ovo najbolji primjer razvoja kompanije koja u prethodnom periodu nije imala dovoljnu i potrebu podršku od strane Ministarstva.

Na kraju je zaključeno da su ovakvi projekti i investicije od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivrede i cjelokupne ekonomije i da će Ministarstvo kako kroz agrobudžetske tako i kroz IPARD mjere podsticati ovakve održive sisteme.

Predstavnici Ministarstva su obišli nove zasade vinove loze koje podižu monahinje Manastira na Briskoj Gori.