Poziv za Javnu raspravu

Objavljeno: 2023-04-27 08:53:00 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministarstvo kapitalnih investicija - Direktorat za geologiju i rudarstvo, u skladu sa članom 18 stav 3 Zakona o koncesijama („Sl.list“ CG,br.8/09 i br. 8/9 i 73/19), daje na Javnu raspravu predlog dopune godišnjeg plana davanja koncesija za geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina:

  1. Pojava nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kame “Darza“, Opština Ulcinj;
  2. Pojava nemetalične mineralne sirovine šljunka i pijeska, glacijalnog i fluvioglacijalnog porijekla, “Njegovuđa“, Opština Žabljak;
  3. Pojava nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena “Gradina“, Opština Berane;
  4. Pojava nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena “Laništa“, Opština Berane. 

Ovim putem Ministarstvo kapitalnih investicija upućuje javni poziv građanima, državnim organima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima da se uključe u javnu raspravu i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije na dopunu plana davanja koncesija za geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina dostave Ministarstvu kapitalnih investicija u pisanoj ili elektronskoj formi, na adresu  Podgorica, Rimski trg br. 46  tel.020 472 219 ili e-meil https//www.gov.me/mki gdje možete preuzeti prateću dokumentaciju.

U slučaju da nam tokom trajanja Javne rasprave ne dostavite sugestije i predloge, smatraćemo da ste saglasni sa tekstom Nacrta koncesionog akta na navedene lokalitete.


Prilog: Predlog za Dopunu godišnjeg plana za 2023. godinu.