Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Prijave za finansijsku podršku bivšim radnicima otvorene su do 09. marta tekuće godine do 15 časova

Objavljeno: 2022-03-08 08:51:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja podsjeća da se u toku prijave za finansijsku podršku za  bivše zaposlene u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci za bivše zaposlene iz sektora rudarske i metalske industrije.

Zaposleni iz ovih sektora, a koji ispunjavanju Zakonom propisane uslove, mogu se prijaviti  do 09. marta 2022. godine do 15 časova. Tražena dokumentacija (u originalu ili ovjerenim kopijama) dostavlja se Ministarstvu ekonomskog razvoja u pisanoj formi na adresu: Rimski trg, broj 46, 81000 Podgorica.

Podsjećamo, pravo na finansijsku pomoć imaju lica koja su bila zaposlena u privrednim društvima u sektoru rudarske i metalske industrije, a u čijoj je vlasničkoj strukturi bila država i kojima je prestao radni odnos uvođenjem stečaja u tim društvima.

Ovim Zakonom sektor rudarske i metalske industrije pokriva djelatnosti Sektor - Vađenje ruda i kamena (Vađenje uglja i rude metala) i Sektor - Prerađivačka industrija (Proizvodnja osnovnih metala, metalnih proizvoda, osim mašina i uređaja i mašina i opreme na drugom mjestu nepomenute).

Ministarstvo ekonomskog razvoja će nakon završetka prijava i razmatranja pristigle dokumentacije detaljnije predstaviti koliko prijava je  pristiglo, kao i broj obrađenih predmeta.

Finansijska podrška ovoj grupi radnika  dodjeljuje se radi ostvarivanja socijalne pravde, pravičnog zadovoljenja finansijskih potreba bivših zaposlenih i članova njihove porodice i predstavlja prvi korak u ispravljanju dugogodišnje nepravde. Vlada Crne Gore ovim činom  pokazaje razumijevanje, solidarnost i istrajnost u  borbi za dostojanstvo, prava i socijalnu jednakost svakog bivšeg, ali i sadašnjeg radnika.