Saopštenje o odlukama Vlade Crne Gore donijetim na telefonskoj sjednici održanoj 29. decembra 2022. godine

Objavljeno: 2022-12-30 08:54:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada je 29. decembra 2022. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika.

Donijeta je Odluka o izmjenama Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja.

Vlada je usvojila Informaciju o predlogu granskog kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete i prihvatila Granski kolektivni ugovor.

Takođe, usvojena je i Informacija o predlogu granskog kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama granskog kolektivnog ugovora ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda i prihvaćen Granski kolektivni ugovor.

Vlada je dala saglasnost za popunu radnog mjesta koje nije predviđeno Kadrovskim planom Ministarstva kapitalnih investicija za 2022. godinu.

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je donijela:

  • Rješenje o postavljenju Stevana Đurišića za generalnog direktora Direktorata za normativnu djelatnost i harmonizaciju propisa u Ministarstvu zdravlja,
  • Rješenje o postavljenju Nade Milatović za sekretarku Ministarstva zdravlja,
  • Rješenje o određivanju Svetlane Krgović za vršiteljku dužnosti pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina - rukovoditeljke Sektora za velike poreske obveznike,
  • Rješenje o određivanju Vesne Brajović za vršiteljku dužnosti pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina - rukovoditeljke Sektora za usluge i registraciju i
  • Rješenje o imenovanju Nikole Purića i Dejana Raspopovića za članove Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

Vlada je usvojila Informaciju o potrebi sufinansiranja programa sportskih organizacija, dodjeli premija sportistima i naknade za sportistu za ostvareni rezultat.