Sastanak Međuresorskog operativnog tima za praćenje implementacije Strategije saradnje organa državne uprave i NVO

Objavljeno: 2023-01-27 12:00:00 Autor: Ministarstvo javne uprave

Prvi sastanak Međuresorskog operativnog tima za praćenje implementacije Strategije saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija biće održan u ponedjeljak 30. januara 2023 , u cilju efikasnije implementacije strateškog dokumenta, prikupljanja informacija o realizaciji aktivnosti i kvalitetnog praćenja implementacije Akcionog plana.

Ministarstvo javne uprave je usvojilo Oduku o obrazovanju Međuresorskog operativnog tima za praćenje implementacije Akcionog plana 2022-2023. za sprovođenje Strategije saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija 2022-2026, kojom su  određeni predstavnici institucija i definisani zadaci ovog tima.

U kontekstu Strategije priprema i izrada ovog dokumenta sprovedena je na transparentan način, u potpuno inkluzivnom procesu rada koji su činili brojni sastanci fokus grupa, okrugli stolovi u okviru javne rasprave, “Dani otvorenih vrata”, kao i sastanci radnog tima.

Krajnji cilj Strategije je da se osigura dugoročno, strateško i kvalitetno partnerstvo između države i nevladinih orgnizacija, kako u cilju kreiranja javnih politika, tako i u cilju poboljšanja javnih usluga koje se pružaju u saradnji sa nevladinim organizacijama.

Ministarstvo javne uprave, kao nadležna institucija za ovu oblast, prepoznaje veliki značaj i ulogu nevladinih organizacija u razvoju društva u cjelini i smatra ih ključnim partnerom u sprovođenju reformi.