Sastanci ministara vanjskih i evropskih poslova u okviru SEECP-a

Objavljeno: 2023-05-24 11:53:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova dr Dritan Abazović i koordinatorka Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović ugostiće u ponedjeljak, 5. juna u Budvi, šefove diplomatija i ministre evropskih poslova zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u odvojenim sastancima, koji predstavljaju jedan od završnih događaja u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom procesu.

Nakon sastanka ministara vanjskih poslova SEECP-a, predsjednik Vlade i koordinator MVP Abazović i šef diplomatije Sjeverne Makedonije Bujar Osmani daće izjave za javnost u 12:30 časova u hotelu Splendid, u svojstvu aktuelnog i narednog predsjedavajućeg SEECP-u.

Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke sa početka oba sastanka, press konferencije, kao i zajedničke fotografije učesnika. Potrebno je da novinari, foto-reporteri i snimatelji koji su zainteresovani da prate pres konferenciju, zatraže akreditacije dopisom na mejl pr.vlada.gov.me@gmail.com najkasnije do subote 3. juna do 13h.

Službenik Biroa za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova će na licu mjesta izdavati akreditaciju za medijske ekipe koje najave svoje prisustvo.