Susret Odović - Kun: Nastavak uspješne bilateralne saradnje

Objavljeno: 2023-11-23 14:00:00 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović, ugostio je ambasadora Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kuna.

Ambasador Kun čestitao je ministru Odoviću na imenovanju i izrazio nadu u nastavak uspješne bilateralne saradnje između dvije države.

Naglašavajući značaj Ministarstva u smislu strateškog razvoja države, ambasador Kun je posebno istakao važnost razmjene iskustava i dobre prakse sa kineskim institucijama nadležnim za poslove prostornog i strateškog planiranja, u cilju postizanja balansiranog regionalnog razvoja. U tom kontekstu ambasador je posebno naveo planiranje u gradovima kao oblast u kojoj vidi značajan prostor za saradnju, sa akcentom na zaštitu životne sredine.

“Namjera mi je da organizujem nadležne institucije za planiranje u gradovima da posjete Crnu Goru kako bi organizovali obuke i treninge na ovu temu”, kazao je ambasador.

Ministar Odović se zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina pruža Crnoj Gori u smislu realizacije značajnih infrastrukturnih projekata i informisao ga o aktivnostima u fokusu novog ministarstva.

Povodom izgradnje nove ambasade Republike Kine, ministar Odović je obećao punu podršku resora na čijem je čelu, tokom realizacije navedenog projekta.