U Crnoj Gori ima prostora za unapređenje postojećih i uspostavljanje novih poslovnih aranžmana.

Objavljeno: 2022-08-25 10:08:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i direktor Agencije za investicije Mladen Grgić, sastali su se sa predstavnicima kineske kompanije Shandong Hi-Speed razgovarali o investicionim potencijalima Crne Gore i mogućoj saradnji na infrastrukturnim projektima od značaja za ekonomski razvoj države. 

Đurović je istakao da Crna Gora ima iskustva u saradnji sa kineskim kompanijama, ali i da ima prostora za unapređenje postojećih i uspostavljanje novih poslovnih aranžmana. 

Gospodin Meng Jen  je istakao da je Shandong Hi-Speed od nedavno među 500 vodećih kompanija svijeta i da u Crnoj Gori vidi veliki investicioni potencijal, posebno na polju izgradnje auto-puteva i brzih saobraćajnica po čemu je njegova kompanija prepoznata. Dodatno, Shandong Hi-Speed se bavi i obnovljivim izvorima energije sa predstavništvima širom svijeta.

"Nije nam namjera da na kratko budemo u Crnoj Gori. Tu smo da ostanemo i da pomognemo, naravno uz zajednički interes, i države Crne Gore da ekonomski napreduje, a i naše kompanije da ostvari profit i uspostavi poslovanje u vašoj državi", poručio je gospodin Meng Jen. 

Đurović se zahvalio na posjeti i pozvao kineskog investitora da se prijavi na buduće projekte koje raspiše država.

"Naše potrebe su velike, samim tim se stvara dosta prilika za potencijalnu saradnju", zaključio je Đurović.