Uspješna akcija suzbijanja krivolova

Objavljeno: 2022-07-20 11:52:20 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Kroz aktivnosti radne grupe za suzbijanje nelegalnog ribolova dana 19.07.2022. godina u mjestu Žukovica opština Kotor policija je zatekla jedno lice u neposrednoj blizini obale da u autu ima komplet ronilačku opremu i ronilačke boce. Od alata je imao čekic za razbijanje stijena i kliješta (pincetu) za vađenje školjki prstaca iz razbijenih stijena.

Od ulova je pronađeno u pletenom saku cca 4,5 kg prstaca. Granična policija stanica granične policije Tivat zajedno sa inspektorima za ribarstvo MPŠV su preduzeli zakonom predviđene mjere pa je počinilac kažnjen visokom novčanom kaznom po više osnova i privremeno oduzimanje ronilačke opreme do okončanja postupka kako zakon nalaze i trajno oduzimanje izlovljenih prstaca za koje je propisano da ih je zabranjeno izlovljavati, transportovati, prodavati i uopšte posjedovati po bilo kom osnovu.

Razlog za izricanje ovakve kazne je između ostalog i to što je ovo lice ranije procesuirano kod nadležnog suda sa sankcijama koje su bile manje od sada izrečenih.