Zajednička saradnja u oblasti eUpravljanja na lokalnom nivou

Objavljeno: 2023-11-23 09:45:00 Autor: Ministarstvo javne uprave


Ministar javne uprave Marash Dukaj, sa saradnicima generalnim direktorom za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušanom Polovićem i načelnicom za digitalizaciju i e-upravu, Vesnom Simonović, održao je sastanak sa predstavnicima UNOPS-a, šeficom višedržavne kancelarije UNOPS-a Mikelom Telatin i projektnim menadžerom Armenom Čekićem.

Ministar Dukaj je naglasio da je jedan od strateških prioriteta ovog Ministarstva digitalna transformacija na lokalnom nivou i početak aktivnosti na projektu izgradnje Data centra.

Predstavnici UNOPS-a upoznali su ministra Dukaja sa efektima projekata koje su realizovali u oblasti e-uprave na lokalnom nivou i iskazali spremnost da pomognu Ministarstvu u skladu sa bogatim iskustvom i ekspertizom koje imaju u oblasti eUpravljanja na lokalnom nivou.

Sagovornici su izrazili spremnost za zajedničku saradnju kroz postavljanje prioriteta i pokretanje određenih aktivnosti u navedenim oblastima.

U cilju većeg stepena digitalne transformacije kroz zajedničku saradnju različitih međunarodnih organizacija, na sastanku je zaključeno, da Ministarstvo javne uprave, preuzme ulogu koordinatora budućih aktivnosti.