Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Info dan o NATO i EU za srednjoškolce iz Kotora u Nikšiću i Podgorici

Objavljeno: 08.12.2014. 21:31 Autor: Biro

U utorak, 9. decembra 2014. godine, Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, uz podršku Ministarstva prosvjete, organizuje treći po redu Info dan o NATO i EU za srednjoškolce iz Kotora.

Domaćini Info dana su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore, NVO Alfa Centar iz Nikšića i Info centar o evroatlantskoj integraciji.

U Nikšiću (9.30-10.45h), đaci će sa predstavnicima NVO Alfa Centar u Gradskoj kući razgovarati o njihovim projektima i posebno o takmičenju „Aliante.“ U Nikšiću će se takođe održati debata o informisanosti mladih o evroatlantskim integracijama, u saradnji sa studentskim radiom „Krš“, studetskim portalom „Tragom.me,“ i agencijom „Defacto.“

U Podgorici će prvo posjetiti MUP (12-14h) – policijski kamp na Zlatici, gdje će im se obratiti generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić i glavni policijski inspektor u Upravi policije MUP-a Petar Krstajić. Nakon toga, đacima će biti predstavljene aktivnosti Direktorata za vanredne situacije, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Posebne jedinice policije (PJP), kao i učešće pripadnika Uprave policije MUP-a u mirovnim misijama i Taktičko-tehnički zbor (TT zbor).

Nakon toga (16-18h) će im u Info centru o evroatlantskim integracijama biti predstavljen rad Info centra. Zatim će im mogućnosti studiranja u inostranstvu u okviru programa EU „Erasmus+“ predstaviti Marko Vukašinović, načelnik odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije ministarstva prosvjete, a projekat NATO-a „Nauka za mir“ će im predstaviti Mr. Darko Petrušić, pomoćnik ministra nauke.

Na kraju , studenti će imati prilike da u Info centru o evro-atlantskim integracijama (Rimski trg) razgovaraju sa Nj.E. ambasadorkom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker (17-18h).

Događaji su otvoreni za medije.

Info dan se organizuje u okviru javnog dijaloga o članstvu CG u NATO i u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU od 2014-2018. godine. Cilj je informisanje različitih ciljnih javnosti o evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?