Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Инфо дан о НАТО и ЕУ за средњошколце из Котора у Никшићу и Подгорици

Објављено: 08.12.2014. 21:31 Аутор: Биро

У уторак, 9. децембра 2014. године, Комуникациони тим Савјета за чланство у НАТО, уз подршку Министарства просвјете, организује трећи по реду Инфо дан о НАТО и ЕУ за средњошколце из Котора.

Домаћини Инфо дана су Министарство унутрашњих послова (МУП) Црне Горе, НВО Алфа Центар из Никшића и Инфо центар о евроатлантској интеграцији.

У Никшићу (9.30-10.45х), ђаци ће са представницима НВО Алфа Центар у Градској кући разговарати о њиховим пројектима и посебно о такмичењу „Алианте.“ У Никшићу ће се такође одржати дебата о информисаности младих о евроатлантским интеграцијама, у сарадњи са студентским радиом „Крш“, студетским порталом „Трагом.ме,“ и агенцијом „Дефацто.“

У Подгорици ће прво посјетити МУП (12-14х) – полицијски камп на Златици, гдје ће им се обратити генерални директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић и главни полицијски инспектор у Управи полиције МУП-а Петар Крстајић. Након тога, ђацима ће бити представљене активности Директората за ванредне ситуације, Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), Посебне јединице полиције (ПЈП), као и учешће припадника Управе полиције МУП-а у мировним мисијама и Тактичко-технички збор (ТТ збор).

Након тога (16-18х) ће им у Инфо центру о евроатлантским интеграцијама бити представљен рад Инфо центра. Затим ће им могућности студирања у иностранству у оквиру програма ЕУ „Ерасмус+“ представити Марко Вукашиновић, начелник одјељења за међународну сарадњу и европске интеграције министарства просвјете, а пројекат НАТО-а „Наука за мир“ ће им представити Мр. Дарко Петрушић, помоћник министра науке.

На крају , студенти ће имати прилике да у Инфо центру о евро-атлантским интеграцијама (Римски трг) разговарају са Њ.Е. амбасадорком Њемачке у Црној Гори Гудрун Штајнакер (17-18х).

Догађаји су отворени за медије.

Инфо дан се организује у оквиру јавног дијалога о чланству ЦГ у НАТО и у складу са Акционим планом за спровођење Стратегије информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ од 2014-2018. године. Циљ је информисање различитих циљних јавности о европској и евроатлантској интеграцији Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?