Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pejanović - Đurišić u Vašingtonu: Podrška SAD za upućivanje pozivnice Crnoj Gori za članstvo u NATO od posebne važnosti

Objavljeno: 24.03.2015. 14:15 Autor: Ministarstvo odbrane / Biro za odnose s javnošću
Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić boravi u zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, povodom održavanja šestih bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane.

Prvog dana posjete, ministarka se sastala sa izvršnom direktoricom Centra za novu američku bezbjednost (CNAS) Mišel Flornoj (Michele Flournoy). Tokom posjete CNAS-u organizovan je okrugli sto na kome je ministarka govorila o postignutim rezultatima u procesu reformi sistema odbrane i planovima Crne Gore na putu evroatlantskih integracija. U tom kontekstu naglasila je značaj sprovođenja reformi za crnogorsko društvo, ocijenivši da je članstvo Crne Gore u NATO važan preduslov za njen budući ekonomski razvoj, kao i za dalju stabilizaciju bezbjednosnih prilika u regionu. Kazala je da Crna Gora ostaje posvećena daljem sprovođenju reformi i izrazila očekivanje da će se krajem godine prepoznati ostvareni rezultati, što će rezultirati upućivanjem pozivnice za članstvo u NATO. U tome je podrška Sjedinjenih Američkih Država od posebne važnosti, istakla je ministarka

Ministarka Pejanović - Đurišić se sastala i sa predstavnicima Komiteta za spoljnu politiku Senata Sjedinjenih Američkih Država, sa kojima je takođe razgovarala o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu ka NATO članstvu. 

Povodom posjete ministarke, Atlantski savjet SAD je organizovao stratešku sesiju na kojoj je Pejanović-Đurišić upoznala prisutne sa rezultatitma koje Crna Gora postiže u procesu evroatlantskih integracija, sa naglaskom na odvijanje intenziviranog i fokusiranog dijaloga.

Ministarstvo odbrane / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?