Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић - Ђуришић у Вашингтону: Подршка САД за упућивање позивнице Црној Гори за чланство у НАТО од посебне важности

Министарка одбране проф. др Милица Пејановић-Ђуришић борави у званичној посјети Сједињеним Америчким Државама, поводом одржавања шестих билатералних консултација у области одбране.

Првог дана посјете, министарка се састала са извршном директорицом Центра за нову америчку безбједност (ЦНАС) Мишел Флорној (Мицхеле Флоурноy). Током посјете ЦНАС-у организован је округли сто на коме је министарка говорила о постигнутим резултатима у процесу реформи система одбране и плановима Црне Горе на путу евроатлантских интеграција. У том контексту нагласила је значај спровођења реформи за црногорско друштво, оцијенивши да је чланство Црне Горе у НАТО важан предуслов за њен будући економски развој, као и за даљу стабилизацију безбједносних прилика у региону. Казала је да Црна Гора остаје посвећена даљем спровођењу реформи и изразила очекивање да ће се крајем године препознати остварени резултати, што ће резултирати упућивањем позивнице за чланство у НАТО. У томе је подршка Сједињених Америчких Држава од посебне важности, истакла је министарка

Министарка Пејановић - Ђуришић се састала и са представницима Комитета за спољну политику Сената Сједињених Америчких Држава, са којима је такође разговарала о реформама које Црна Гора спроводи на путу ка НАТО чланству. 

Поводом посјете министарке, Атлантски савјет САД је организовао стратешку сесију на којој је Пејановић-Ђуришић упознала присутне са резултатитма које Црна Гора постиже у процесу евроатлантских интеграција, са нагласком на одвијање интензивираног и фокусираног дијалога.

Министарство одбране / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?