Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pejanović-Đurišić na 2BS Forumu: Članstvo u NATO - garant očuvanja osnovnih vrijednosti crnogorskog društva

Objavljeno: 06.06.2015. 01:34 Autor: Ministarstvo odbrane / Biro za odnose s javnošću

Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sasatala se, na marginama petog 2BS Foruma koji se održava od 04. do 06. juna u Bečićima, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara američkog State Departmenta Hojt Brajanom Jiem.

Ministarka Pejanović-Đurišić informisala je sagovornika o rezultatima u procesu reforme sistema odbrane i o aktuelnostima i dinamici intenziviranog i fokusiranog dijaloga. Očekujući pozitivan odgovor partnera na postignute rezultate, istakla je da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja najbolji garant očuvanja osnovnih vrijednosti crnogorskog društva i stvaranja uslova za dalji razvoj. Takođe, ponovila je uvjerenje da Crna Gora u NATO-u doprinosi regionalnoj stabilnosti, zbog čega će nastaviti posvećeno da radi na ispunjavanju postavljenih kriterijuma.

Hojt Ji je istakao da je Crna Gora do sada ostvarila značajne rezultate na evroatlantskom putu, doprinoseći jačanju mira i stabilnosti u regionu i šire. Naglasio je evidentan napredak u realizaciji ključnih reformi u prethodnom periodu, naročito u sektoru odbrane i bezbjednosti. U kontekstu očekivanog poziva za članstvo u Alijansu do kraja godine, izrazio je spremnost SAD za nastavak pružanja podrške u tom procesu.

Ministarka Pejanović- Đurišić sastala se i sa ministarkom vanjskih poslova Gruzije Tamarom Beručašvili. koju je upoznala sa reformama koje su u toku, kao i ostvarenim rezultatima, naročito u procesu evroatlantskih integracija. naglasivši pri tome značaj međusobne podrške.

Ministarka Beručašvili je istakla značaj članstva Crne Gore u NATO i kazala da napredak Crne Gore na evroatlantskom putu predstavlja ohrabrenje i za ostale države aspirante.

Ministarstvo odbrane / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?