Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radni doručak sa medijima povodom Izvještaja o stanju uređenja prostora 2015.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizuje u srijedu 18. maja 2016. godine, radni doručak sa novinarima povodom usvajanja Izvještaja o stanju uređenja prostora u Crnoj Gori za 2015. godinu.

Sa novinarima će razgovarati ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozenović i generalna direktorica u Ministarstvu za planiranje prostora Dragana Čenić, a biće prisutni i predstavnici Ministarstva i tijela zaduženi za pitanja uređenja prostora.

Izvještaj predstavlja integralni prikaz stanja uređenja prostora na državnom i lokalnom nivou za naznačeni period. Tim dokumentom želi da se podstakne rasprava u stručnoj i naučnoj javnosti o procesima i trendovima, mogućnostima unapređenja kvaliteta izgrađenog prostora i redefinisanje uloge prostornog planiranja u Crnoj Gori.

Prioritetni zadaci u oblasti uređenja prostora u narednom periodu biće, između ostalog, očuvanje identiteta crnogorskog prostora, saniranje područja kako bespravne, tako i planske, a vizuelno neusklađene gradnje, kao i uspostavljanje odgovornog odnosa prema urbanoj sredini.

Radni doručak će biti održan u hotelu Premijer, sala Podgorica (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 145), sa početkom u 09.00 sati.


Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?