Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радни доручак са медијима поводом Извјештаја о стању уређења простора 2015.

Министарство одрживог развоја и туризма организује у сриједу 18. маја 2016. године, радни доручак са новинарима поводом усвајања Извјештаја о стању уређења простора у Црној Гори за 2015. годину.

Са новинарима ће разговарати министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозеновић и генерална директорица у Министарству за планирање простора Драгана Ченић, а биће присутни и представници Министарства и тијела задужени за питања уређења простора.

Извјештај представља интегрални приказ стања уређења простора на државном и локалном нивоу за назначени период. Тим документом жели да се подстакне расправа у стручној и научној јавности о процесима и трендовима, могућностима унапређења квалитета изграђеног простора и редефинисање улоге просторног планирања у Црној Гори.

Приоритетни задаци у области уређења простора у наредном периоду биће, између осталог, очување идентитета црногорског простора, санирање подручја како бесправне, тако и планске, а визуелно неусклађене градње, као и успостављање одговорног односа према урбаној средини.

Радни доручак ће бити одржан у хотелу Премијер, сала Подгорица (Булевар Светог Петра Цетињског 145), са почетком у 09.00 сати.


Министарство одрживог развоја и туризма / Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?