Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Otvaranje crnogorskog paviljona na Bijenalu arhitekture u Veneciji

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović otvoriće 27. maja 2016. godine, u Palazzo Malipiero u Veneciji u 19:00 sati, Crnogorski paviljon na XV Bijenalu arhitekture.

Tema crnogorskog paviljona je Projekat solana Ulcinj, koja korespondira sa temom Bijenala „Izvještavanje sa fronta“. Njime se naglašava značaj pronalaženja simbioze čovjeka i prirode i daju održivi predlozi u vezi sa budućnošću solane u Ulcinju. 

Kustosi paviljona, profesor Bart Locma i Katarina Vajnberger iz Inzbruka, sa komesarkom Dijanom Vučinić iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, izabrali su autorske timove koji će predstavljati Crnu Goru na ovogodišnjem bijenalu. 

Autorski tim iz Crne Gore su Marko Stjepčević i Nemanja Milićević iz Podgorice, sa tri međunarodna tima - LAAC iz Inzbruka, LOLA Landscape Architects iz Roterdama i ecoLogicStudio iz Londona. Njihova četiri projekta biće izložena u Crnogorskom paviljonu od 28. maja do 27. novembra 2016. godine.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, uz podršku sponzora, organizovalo je čarter let za sve učesnike nacionalnog konkursa za projekat izložbe u crnogorskom paviljonu, koji će na dan otvaranja obići sa učesnicima Konkursa, autorskim timovima, kustosima i komesarom. 

U Veneciji će 29. maja biti održan simpozijum „Izvještavanje iz Crne Gore“, koji se bavi projektom Solana Ulcinj.


Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?